Uber a lansat oficial UberGREEN – Am fost acolo și am aflat ce ne promite noul serviciu

Share
Tweet
Uber GREEN Foto: Noizz.ro

Într-o capitală înghețată, cu un trafic îngreunat, Uber aduce primăvara în sufletele bucureștenilor.

Astăzi, Uber a lansat în București Uber GREEN, un nou serviciu cu 20 de mașini 100% electrice, cu 0 emisii de carbon. Astfel, Capitala a devenit primul oraș din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric.

UberGREEN Foto: Noizz.ro

Uber GREEN era prezent până acum în Amsterdam, Paris, Londra, Paris, Madrid, Porto, Zurich și Lisabona.

Ne-am bucurat să aflam că există șanse să avem o țară ca afară, mai ales că acest serviciu a fost lansat în România înainte de a apărea în München, Germania. Măcar o dată am fost și noi cu un pas înaintea lor...

"Faptul că Bucureștiul este unul dintre primele orașe din Europa unde este lansat acest serviciu, pe lângă Londra, Paris sau Madrid arată deschiderea românilor față de servicii inovatoare digitale" a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România.

Uber Foto: Noizz.ro

Serviciul pilot Uber Green dispune de 20 de autoturisme Renault Zoe, mașini furnizate în parteneriat cu Eldrive.

"Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom, dar este încă o cale lungă până acolo. Scopul acestui serviciu pilot este să facă mobilitatea electrică accesibilă unui număr de oameni mai mare ca niciodată și să contribuie la dezvoltarea transportului electric în București. Nu putem reuși singuri - vrem să încheiem parteneriate cu autoritățile, cu producătorii auto și cu alți actori din zona de energie pentru a face mașinile electrice disponibile tuturor, peste tot ” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

Nicoleta Schroeder - GM Uber Romania Foto: Noizz.ro

Renault Zoe se laudă cu o baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distanțe reale de 300 km în mediu urban și limitrof) după o singură încărcare. Autonomia de 400 km NEDC înseamnă o distanță dublă față de cea avută de modelul anterior și este cea mai bună autonomie disponibilă pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din România.

Proiectul pilot își propune ca până la sfârșitul lunii aprilie, cel puțin 10.000 de bucureșteni să folosească Uber GREEN. Iar dacă va avea succes, până în 2020 se dorește ca traficul, una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei, să fie redus semnificativ.

"Începem ușor ușor să înțelegem că trăim într-un sistem cu un echilibru de mediu foarte precar. Trăim într-o epocă cu provocări de mediu fără precedent. Răspunsul cred că stă în revoluția digitală și tehnologică. 90% din petrolul lumii este în transport. Viitorul aparține energiei electrice. Avem nevoie însă de o perioadă de tranziție și aici ne poate ajuta tehnologia." a declarat Iulian Iancu, Președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii.

uber Foto: Noizz.ro

Grav este faptul că sunt 1,5 milioane de mașini în București și doar trei locuri de parcare la zece mașini, potrivit Andrei Coșuleanu, Executive Director Let’s do it România.

„Din 2020, am vrea să deschidem și serviciul Uber Pool care poate va reduce traficul cu până la 30% în orașe”, a declarat Nicoleta Schroeder.

"Ministerul Mediului încurajează achiziția de mașini electrice și hibrid prin programul Rabla Plus. Ține de noi ca de la an la an să creștem numărul de mașini electrice și gradul lor de utilizare" a declarat Ion Câmpeanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului.

De ce România a fost aleasă pentru lansarea serviciului pilot Uber GREEN?

Chiar dacă Bucureștiul este cea de-a doua cea mai mare piață pentru serviciul de ridesharing din Europa Centrală și de Est, acesta se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului.

Renault Zoe Foto: Noizz.ro

“Bucureștiul are nevoie urgentă de un plan de transformare. Nivelul de poluare din Capitală, situat mult peste media europeană admisă, nu mai este o noutate. Astăzi, suntem expuși inhalării unor substanțe extrem de periculoase ce pot avea repercursiuni grave asupra sănătății noastre și a copiilor noștri. Necesitatea dublării spațiului verde pentru fiecare locuitor este foarte mare. Lipsa implementării acestui lucru poate avea un impact financiar semnificativ, din perspectiva Curții Europene de Justiție. Cuantumul penalităților poate ajunge chiar și până la valoarea de 100 de milioane de euro pe zi. Avem nevoie de o infrastructură inteligentă pentru transportul persoanelor, efectuată prin intermediul mașinilor verzi și în condiții de maximă siguranță a pasagerilor” a spus Andrei Coșuleanu, Executive Director Let’s do it România.

Dacă vrei să te bucuri de noul serviciu, trebuie să știi că prețul este același ca la UberSELECT: 1,65 lei tarif de bază/ 0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

Iar pe Renault-ul Zoe „cu mușchi” îl găsești în trafic în următoarele 20 de zile.

Renault Zoe Foto: Noizz.ro

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile