Umilință publică la metroul din București: în loc de amendă, tipul ăsta a primit bani

Share
720
Tweet
Al Bundy Jr. în metroul din București
Al Bundy Jr. în metroul din București Foto: Sebastian Bârgău | facebook.com/sebastianbargau/posts/2154675927876976

Poza e pe bune – chiar există oameni care stau așa în metrou -, iar fotograful l-a pus la punct pe individ într-un mod genial de umilitor.

Bloggerul Sebastian Dragoş Bârgău, pe care s-ar putea să-l știi de pe sebastianbargau.ro, a dat weekendul ăsta în metroul bucureștean peste un tip care se simțea ca la el acasă. Crăcit pe trei scaune, nu-i mai lipsea decât o mână-n pantaloni și o bere în cealaltă ca să devină Al Bundy Jr. Mă duce cu gândul la o pisică așezată-n cur, gata să se-aplece ca să-și curețe fundul după un popas la litieră.

În fine, bloggerul a interpretat altfel scena din metrou. Tipul crăcit l-a dus cu gândul la un cerșetor care-și scoate la înaintare piciorul rupt/mutilat/amputat ca să stârnească mila trecătorilor și, implicit, mărunțișul lor. Așa că autorul postării pe Facebook reacționat pe măsură: „Pentru că sunt un om milos și un bun creștin ca tot neamul ortodox român, înainte să cobor din metrou i-am dat trei lei acestui sărman. M-a întrebat de ce. I-am zis că pentru handicapul de care suferă. A pus piciorul jos de pe banchetă și mi-a zis că nu are handicap fizic. I-am zis: Nu pentru cel fizic ți-am dat...”.

BUUUURN! Pentru că a sărit peste cei 7 ani de acasă, i-a recuperat acum pe toți într-o singură secundă. Totul printr-un gest aparent binevoitor, care însă a fost perceput corect de toți ceilalți călători din vagon. După așa umilință publică, nu-ți rămâne decât să cobori la prima și să te așezi ca un om în următorul metrou. Sau să călătorești în picioare de-acum încolo, ca să nu mai existe tentația manspreading-ului.

Postarea a fost share-uită de aproape 3.000 de ori, iar prin comentarii nu găsești decât laude la adresa bloggerului. „Citesc și nu-mi vine să cred. Dacă e real. e sublim, dacă e metaforă, e real și e sublim”, scrie un user. Altul povestește un incident similar, la fel de savuros: „Am făcut același gest astăzi cu unul care parcase pe locul special de la Lidl Hațeg. M-am ales cu o ploaie de înjurături!”.

Gata, știi ce ai de făcut data viitoare când te vezi față-n față cu o scenă de genul ăsta. Dacă privirile tale insistente nu-l mișcă vreun pic, banii sigur rezolvă totul. Money makes the world go round and the leg go down.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile