Un spital cu care ne putem mândri: București va avea cea mai mare clinică veterinară din Sud-Estul Europei

Share
855
Tweet
Foto ilustrativ Foto: 123rf.com

Dacă spitalele pentru oameni sunt la pământ, măcar animalelor să le oferim condițiile pe care le merită.

Într-o lună jumate’ se deschide în București cel mai mare spital veterinar din Sud-Estul Europei, char în curtea Facultății de Medicină Veterinară. Întinsă pe o suprafață de 5.500 mp, clinica a fost construită din fonduri proprii – o investiție de aproape 5 milioane Euro.

Clinica Facultății de Medicină Veterinară, București Foto: Screenshot Google Maps

Teoretic, e spital de stat. Practic, serviciile medicale nu vor fi gratuite, dar prețurile sunt oricum cu 20% mai mici decât la privat. Spre exemplu, un RMN va costa între 700 și 800 RON, în condițiile în care multe clinici private cer în jur de 1.000.

La câți bani a costat, te aștepți ca spitalul ăsta veterinar să fie super-high-tech. Și, într-adevăr, dotările lui fac multe clinici umane să pară o glumă prin comparație. Bucureștenii vor găsi aici secții de obstetrică-ginecologie, neurologie, dermatologie, oncologie și cardiologie. Există și o zonă de carantină pentru pacienții cu boli infecțioase, iar patru săli de operație permit intervenții chirugicale în paralel pe opt animale. E bine gândit.

Clinica, din exterior Foto: Screenshot video Știrile ProTV | stirileprotv.ro/stiri/social/statul-deschide-in-capitala-un-spital-veterinar-de-5-mil-mai-modern-decat-cele-umane.html?fbclid=IwAR1F9lokUn37Yp5cTZHuL8Ixlhwui7kX_VcW08Jt7JFO2ofxnbS3cNGoQTc

Prof. Univ. Dr. Gabriel Predoi promite că spitalul veterinar își va deschide porțile foarte curând și amintește cât de important e întreg proiectul: „Va fi funcţional într-o lună jumătate. Suntem singurii din ţară care avem un aparat de rezonanţă magnetică dedicat pentru toate speciile de animale de talie mică”.

Înainte să-și lanseze colecția de mobilier pentru animale, IKEA a studiat piața românească și a descoperit că 3 din 10 bucureșteni au un animal de companie. Deloc surprinzător, majoritatea lor dețin câini (56%) și pisici (22%). Cererea de servicii medicale veterinare în Capitală e imensă, așa că înființarea noii clinici e binevenită. Cu atât mai mult cu cât stăpânii pacienților nu vor fi doar bucureșteni, ci – în situații de urgență – vor veni tocmai din Alexandria, Giurgiu, Ploiești și alte orașe vecine.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile