Un studiu a arătat că oamenii inteligenți beau mai mult

Share
46
Tweet
alcool Foto: istock

Oamenii de știință britanici au examinat relația dintre consumul de alcool și inteligență.

Iar descoperirea lor te va convinge să bei un pahar cu vin în timp ce citești articolul ăsta.

Dacă te-ai simțit vreodată vinovat în privința deciziilor tale pe care le-ai luat sub influența alcoolului sau dacă ți-ai jurat că nu o sa mai pui niciodată gura pe alcool, concluziile unui nou studiu îți vor da de gândit.

Cercetarea, efectuată de London School of Economics, a examinat mii de obiceiuri pe care adulții le au la băutură.

Rezultatul poate fi surprinzător pentru mulți dintre noi: absolvenții de facultate au aproape două ori mai multe șanse să consume zilnic băuturi alcoolice, în comparație cu cei care nu au studii superioare.

Cei cu studii superioare au tendinta să bea mai mult pe măsură ce înaintează în vârstă. 68,4% dintre absolvenții de studii superioare au precizat că beau, în timp ce în rândul absolvenților de liceu procentul a fost de numai 35,2%.

De asemenea, este interesant faptul că cifrele diferă semnificativ în funcție de gen: femeile cu studii superioare care au participat la acest studiu au băut cu 86% mai mult decât bărbații care nu au studii superioare.

Și asta nu este tot! Studiul național britanic privind dezvoltarea copilului a subliniat faptul că acei copii care au un IQ mai ridicat tind să consume mai mult alcool în perioada adolescenței.

Potrivit datelor, tinerii inteligenți (IQ 125 sau mai mult) ajungeau să se îmbete cel puțin o dată pe lună la vârsta lor adultă.

Cu toate astea, acum nu trebuie să devii un alcoolic. Dacă bei mult, nu înseamnă că vei avea și o diplomă în buzunar.

Arată comentariile