Stai pe canapeaua ta și urmărești mașina lui Elon Musk prin spațiu, în drumul spre Marte

Share
Tweet
Tesla Foto: SpaceX / YouTube

În urmă cu două săptămâni, mașina Tesla Roadster, care i-a aparţinut miliardarului Elon Musk, a fost lansată în spaţiu la bordul celei mai puternice rachete produse vreodată de oameni, Falcon Heavy.

La volanul autovehiculului se află un manechin îmbrăcat cu noul costum spațial al companiei SpaceX. Manechinul "şofer" a fost poreclit de presă "Starman", iar pe placa cu circuite imprimate a mașinii a fost scris mesajul: „Făcută pe Pământ de către oameni”.

Acum, Tesla lui Elon Musk colindă spațiul în lung și în lat.

whereisroadster.com Foto: screen / whereisroadster.com

Planul inițial al lui Musk era ca racheta să se îndrepte spre orbita planetei Marte. Însă acum se va indrepta spre Centura de Asteroizi dintre Jupiter și Marte.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate după lansare, Elon Musk a susținut că automobilul va orbita Soarele vreme de milioane, poate chiar miliarde de ani.

"Poate că va fi găsită de o rasă extraterestră şi extratereştrii se vor gândi ce am vrut să facem. Dacă maşina este un obiect de cult şi de ce există o maşină mai mică la bord? Cu siguranţă vor fi puşi în încurcătură!", a declarat el.

Să sperăm că norocul va fi de partea "șoferului" și nu se va lovi de diversele obiecte spațiale, cum ar fi asteroizii.

În toată povestea asta, interesant este faptul că poți să stai comod pe canapea și să iei parte din sufrageria ta la excursia Tesla.

Călătorești la bordul Tesla folosind datele NASA, pe care inginerul Ben Pearson le-a urcat pe site-ul whereisroadster.com.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile