Urșii polari ar putea dispărea mai repede decât se credea

Share
Tweet
Urs
Urs Foto: iStockphoto

De ani întregi circulă știrea că schimbările climatice duc la dispariția urșilor polari, dar noile studii arată că starea lor se înrăutățește mai repede decât au crezut oamenii de știință.

Animalele se confruntă cu mari obstacole din cauza încălzirii globale, cea mai importantă fiind lipsa hranei.

O echipă de cercetători de la Universitatea California, din Santa Cruz, a studiat nouă urși din 2014 până în 2016, în marea Beaufort, în apropiere de Alaska. Le-au pus zgărzi cu GPS și au montat camere video, pentru a le monitoriza nivelele de activitate și le-au luat mostre de sânge.

În timpul studiului, aceștia au observat că metabolismul urșilor este mult mai rapid decât se credea.

Cinci din cei nouă urși polari nu s-au putut hrăni, ceea ce a dus la o scădere în greutate - cel puțin 20 de kilograme în minus. Urșii au nevoie de cel puțin un adult sau trei pui de focă, o data la 10 zile, pentru a supraviețui.

Potrivit experților, această situație este un semn că urșii polari nu mai sunt capabili să-și satisfacă nevoile, așa cum o făceau cândva.

Un studiu publicat luna aceasta arată, de asemenea, că urșii se află într-o situație mai gravă decât am crezut. Potrivit Guardian, zona arctică se încălzește de două ori mai repede decât media globală, astfel că gheața se topește într-un ritm alarmant.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile