Veganismul este cel mai bun mod de a salva Pământul

Share
64
Tweet
veganismul Foto: istock

Până în prezent, cea mai mare analiză a oamenilor de știință a demonstrat faptul că evitarea cărnii și a produselor lactate este cea mai eficientă modalitate de a ajuta planeta.

Ultimul studiu privind impactul negativ al agriculturii asupra planetei a fost realizat de Universitatea Oxford și publicat la 1 iunie 2018 în Jurnalul Știința.

Cercetările arată că fără consumul de carne și produse lactate utilizarea globală a terenurilor agricole ar putea fi redusă cu mai mult de 75%.

Noua analiză arată că, în timp ce carnea și produsele lactate oferă doar 18% din calorii si proteine 37%, utilizează marea majoritate (83%) de teren agricol și produce 60% din emisiile de gaze cu efect de seră agricole.

Cercetătorii au descoperit că produsele lactate și carnea, care au cel mai negativ impact, provoacă daune mediului înconjurător mult mai mari decât cultivarea legumelor și cerealelor .

Analiza a creat o bază de date de aproape 40.000 de ferme din 119 țări și a vizat 40 de alimente care reprezintă 90% din cantitatea consumată.

Oamenii de știință au evaluat impactul acestor alimente în proces, de la teren la consumator, schimbările climatice, cantitatea de emisii de gaze în timpul producției, consumul de apă și poluarea aerului.

„Dieta vegan este, probabil, cel mai eficient mod de a reduce impactul dăunător asupra planetei, inclusiv gazele cu efect de seră și poluarea globală a apei și a aerului“ , a declarat Joseph Poore, șeful departamentului de cercetare de la Universitatea Oxford.

"Agricultura este un sector care este responsabil pentru o serie de probleme de mediu", a spus el.

„Iar produsele de origine animală sunt responsabile pentru acest lucru".

Cele mai mare cauze de apariție a gazelor cu efect de seră sunt reprezentate de bovine, carne și lapte, crustacee, viței, porci, păsări de curte și pești.

Limitarea impactului nociv al agriculturii nu va fi ușoară, potrivit oamenilor de știință.

Începutul ar putea fi un ambalaj alimentar care să arate ce impact are produsul asupra mediului, pentru ca apoi consumatorii să-l aleagă pe cel mai puțin dăunător.

De asemenea, este necesar, potrivit oamenilor de știință, să se acorde subvenții pentru alimente durabile și sănătoase și să se mărească taxele pe carne și lapte.

Această nouă cercetare a fost salutată de mulți experți în nutriție. Acestia vorbesc despre acest lucru ca fiind o lucrare extrem de importantă, ambițioasă și foarte revelatoare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile