Vom trăi mai mult? Procesul de îmbătrânire poate fi inversat

Share
59
Tweet
timpul si imbatranirea Foto: Pixabay.com

Îmbătrânirea este o luptă cu timpul pe care oamenii o duc decât lumea și pământul. Putem urâ această luptă sau să o acceptăm (în cele din urmă), dar nu o putem câștiga.

În ultimii ani, oamenii de știință au încercat să afle care este rădăcina acestui proces biologic. Ei sunt convinși că există o cale de a opri sau chiar de a inversa complet îmbătrânirea.

Până în prezent, au fost făcute câteva progrese în această cercetare, dar ultimul studiu a avut o concluzie pozitivă care ne face să visăm puțin cu ochii deschiși.

Oamenii de știință au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire a unor celule umane prin furnizarea unei structuri moleculare specifice. Unii experți consideră că acest studiu este cheia schimbării întregului proces de îmbătrânire.

Studiul este publicat în revista Aging și descrie în detaliu modul în care îmbătrânirea poate fi împiedicată cu ajutorul hidrogenului sulfurat. Deși o doza mare este periculoasă, este foarte benefic în doze mici.

Acesta la contracararea radicalilor liberi ce atacă celulele, încurajează producţia unei enzime despre care se crede că influenţează durata de viaţă şi interacţionează cu o genă care pare să joace un rol cheie în activitatea anti-îmbătrânire.

„Sperăm că utilizarea unor astfel de tehnici moleculare, va însemna în cele din urmă posibilitatea de a elimina astfel de celule - care ne permite să înțelegem diferitele boli legate de vârstă. Ăsta este un început interesant “, au declarat cercetătorii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile