adidas x BVG: perechea de sneakerși care ține locul unui abonament pentru transportul în comun

Cristian Dina

I like things
Share
Tweet
Uite, fără mâini! Foto: Overkill

După ce au lansat prin septembrie perechea rezistantă la vomă și noroi, făcută special pentru dezmățul de la Oktoberfest, adidas a mai venit cu o idee (super) creativă pentru celebrarea a 90 de ani de BVG. Acronimul ăsta vine de la Berliner Verkehrsbetriebe. Quite a moutful, am I right? E mult mai simplu decât sună: e vorba despre rețeaua berlineză de transport public în comun, RATB-ul nemților de la capitală.

Toate ideile bune vin cu un concept bun. Prin urmare, oamenii foarte smart de la adidas.de s-au gândit că sărbătorirea a 90 ani de BVG e o ocazie bună să lanseze o pereche de sneakerși care să înlocuiască un abonament ANUAL la tramvai, metrou și autobuz. Prima problemă a fost alegerea unei siluete potrivite pentru un astfel de stunt. Dar fiindcă precizia germană are nevoie de confort pentru a fi atinsă, s-a decis alegerea celei mai comfy siluete de lifestyle din portofoliul adidas: EQT Support 93/17.

Badass photo, right? Foto: Sneaker News

Stabilirea unui preț a fost o altă temă de gândire pentru oamenii de marketing. De obicei, toate perechile din modelul mai sus menționat costau 180 euro. Prețul abonamentului anual la BVG este de 730 euro. În consecință, calculele matematice nu prea ieșeau. Cu toate astea, adidas a hotărât ca prețul să rămână la standardul o sută opt zeci, dar să limiteze drastic numărul de perechi care aveau să fie lansate.

What a lovely pattern. Foto: Overkill

Cu doar 500 de perechi lansate într-un singur oraș european, era clar că cererea va fi uriașă. Mai ales având în vedere tot conceptul mișto din spate. Practic, în interiorul limbii, ai acel public transport pass valabil pe tot anul 2018. Nu doar atât, colorway-ul este inspirat din design-ul scaunelor din metroul berlinez, perechea de sneakerși împărțind cu ele pattern-ul colorat ce amintește de BAPE printr-o coincidență stranie.

Fiecare pereche este numerotată, lucru care reprezintă mereu un mare plus atunci când ești un colecționar avid care cheltuie toți banii pe sneakerși. De asemenea, cutia albastră clasică adidas Originals este îmbrăcată într-un sleeve cu pattern A Bathing Ape-ish. Și fiindcă e un collab, primești și 2 perechi de șireturi extra: toate rope laces.

În afară de elementele mai sus menționate, ai EQT-ul 93/17 clasic, care e super comfy, având un midsole făcut literalmente dintr-o halcă de BOOST. Upper-ul este, din păcate, mesh. Asta deși probabil toată lumea ar fi preferat primeknit, care-i mult mai stretchy și mai confortabil atunci când chiar îi folosești să mergi cu ei, și nu doar să-i flexezi pentru poze.

Uite abonamentul din limbă, hehe. Foto: Overkill

Problema cu astfel de release-uri este că, indiferent de sistemul de achiziție, tot la reselleri ajung o mare parte dintre perechi. Un tip care a chiulit de la școală ca să stea peste noapte la temperaturi de sub zero grade pentru a-i cumpăra e deja pe toate site-urile de profil declarând că are un cumpărător care îi oferă 850 de euro. Unde e un ban de făcut, cineva sigur îl va face.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile