Astroworld și Off-White: cum a căpătat tour merch-ul o așa amploare în ultimii ani

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
E și Travis Scott în poză, dacă te uiți atent
E și Travis Scott în poză, dacă te uiți atent

Toată lumea vrea să cumpere tour merch these days, așa că Travis Scott și Virgil Abloh – dacă îți era dor de el deja – l-au pus pe masa hypebeaștilor, adică pe internet.

Da, tour merchandise-ul e mai hyped decât orice altceva zilele astea. Uită-te la artiștii din tot felul de zone muzicale: The Weeknd a scos XO cu H&M, Kendrick Lamar a scos linia „DAMN”, XXXTentacion a lansat „The Revenge Tour” merch, iar Playboi Carti, Foo Fighters, Taylor Swift, Danny Brown și Slayer nu s-au lăsat mai prejos. Travis Scott n-a fost mai prost decât ceilalți și a spus „Uhm, haide să pun pe net niște tricouri și niște hanorace pe care să le vând, ca să fac niște bani extra”. Lucrurile sunt mai complicate decât par, dar când ai banii necesari să faci ceva, o faci fără să-ți bați capul. Niște oameni fac lucruri pentru tine, în schimbul unor beneficii, gen îi lași să stea în front row la concerte. Nu, e vorba despre bani, of.

Travis Scott x Virgil Abloh Foto: https://www.instagram.com/virgilabloh/

Virgil Abloh de la brandul Off-White – posibil să fi auzit de el, lmao – e conectat cu lumea, în general, dar mai ales cu lumea cântăreților de muzică rap. Dacă nu i-ai văzut încă pe Jay-Z, 21 Savage, Future, A$AP Rocky, Playboi Carti, Kanye West sau Drake purtând brandul ăsta cu dungi albe, look it up, sunt pe tot internetul poze. Despre OW în sine, ar fi multe de spus, doar că subiectul a fost atât de aprins în ultimii ani încât probabil știi mai multe despre el decât știe însuși Mr Abloh. A ajuns până și în magazinele Ikea, locul de unde mănânci chifteluțe cu gem de merișoare și piure. Isn’t that enough?

Relatable Foto: merchwav.com

Dacă vorbim despre merch-ul „standard” al lui Travis, este vorba despre 14 items disponibile în shop-ul lui online, însă sunt doar hanorace și tricouri. Majoritatea conțin grafică edgy și copy-uri meta – gen „Made by humans” sau „I went to Astroworld and all I got was this fucking t-shirt” – și titlul albumului, „Astroworld”. Merch-ul este complementar cu sound-ul psihedelic al albumului, deci n-ai ce să-i reproșezi lui La Flame.

Mai mult „Astroworld” merch Foto: merchwav.com

În ceea ce privește colaborarea cu Off-White, Virgil a prezentat un singur item: un tricou alb cu textul clasic OW peste și o grafică față-spate cu un Travis Scott sub formă de action figure, același cu cel de pe coperta albumului „Rodeo”. Dacă te întrebi cât de limitat este tricoul, răspunsul e „foarte”, având în vedere că s-au anunțat doar 500 de bucăți disponibile pentru public, deci așteaptă-te ca prețul de resale să depășească de cel puțin două-trei ori prețul de retail. Tricoul în sine este un chest pocket tee basic, alb, dar are mai degrabă o valoare de collectible pentru fanii celor doi artiști implicați.

Aștept să ne spui în comentarii cum ți se pare albumul „Astroworld” al lui Travis, respectiv opinia ta legată de release-ul de azi în colaborare cu Off-White, fiindcă părerile sunt foarte împărțite.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile