Ce înseamnă diversitatea pentru un model Victoria's Secret în 2018

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Devon Windsor

Devon Windsor, 24 de ani, a ținut să-și spună părerea despre diversitate în cadrul unui documentar realizat de E! Entertainment.

Anul acesta, show-ul Victoria's Secret va avea loc în Noiembrie și va fi, conform organizatorilor, cel mai divers din punct de vedere rasial de până acum - vezi aici noile fețe pe care le poți admira în iarnă la show-ul VS.

Cu toate astea, nu toate modelele implicate înțeleg termenul „diversitate”, ceea ce poate duce la situații mai mult decât stânjenitoare.

Să o luăm pe Devon Windsor spre exemplu. Devon e frumusețea clasic americană pe care ai văzut-o de-a lungul anilor în prezentările brandului de lenjerie intimă și nu numai. E blondă, cu pielea deschisă la culoare (mai puțin atunci când fuge la solar cu o zi-două înainte show-urilor), ochii verzi și trăsături 100% caucaziene.

Devon Windsor

Altfel spus, e întruchiparea idealului de frumusețe vestic, occidental, și prin urmare nu a suferit niciodată datorită lipsei de diversitate din industria modei - ba dimpotrivă, probabil că a fost book-uită de mai multe ori, pentru fiecare job pentru care o tipă de culoare fost în trecut refuzată.

Cu toate astea, Devon a ținut să-și spună clar și răspicat părerea despre diversitate și egalitate de șanse, în cadrul documentarului 'Model Squad', filmat de E! cu ocazia New York Fashion Week.

Într-una din scenele deja difuzate, patru modele de culoare discută pe tema mai sus menționată, fiecare povestind despre greutățile întâmpinate în acest domeniu și despre cum li s-a spus încă de la început că nu vor reuși în modelling.

Shanina Shaik, model australian cu origini lituanian-pakistaneze, de exemplu, afirmă că „[in Milan] we wouldn't be able to walk in shows because [designers] didn't want girls that colour".

Într-o încercare jenantă de a empatiza, Devon nu ratează ocazia și spune că și ea, precum Shaik, a trecut prin clipe grele de-a lungul anilor, datorită faptului că a călătorit singură în țări pe care nu le mai vizitase până atunci și unde nu cunoștea nici oamenii, nici limba - „I didn't speak Paris” recunoaște ea. Oh, no, you didn't.

Trecând peste greșeala - intenționată sau nu - de mai sus, afirmațiile lui Devon nu au trecut neobservate de celelate fete de culoare prezente, acestea privind-o cumva confuz, și spunându-i că „lupta” ei nu se poate compata cu cea a lor, întrucât o tipă blondă, albă, nu va avea niciodată de a face cu problema de a fi „diferit”.

Și aici vine Devon cu replica mea favorită (bleah): „Ai idee cât de greu e să fii blondă? Trebuie să-mi refac șuvițele în fiecare lună! Știi cât de mult mă costă asta?”

Știi cât costă șuvițele astea??

Ouch. Cam deplasat, nu? Săraca fată bogată, ca și cum. Dar iată că asta e realitatea: Devon Windsor, un model caucazian, cu părul blond perlat și ochii verzi, crede că problemele ei (aka mersul la salon pentru ca altcineva să îi facă niște șuvițe noi, cât timp ea citește ceva revistă glossy) sunt la fel de mari ca cele ale fetelor de culoare, care se chinuie enorm de mult să intre într-o industrie care, încă de la început, le-a negat existența și nu le-a dat nicio șansă. First world problems, ce să faci.

Nici nu-i de mirare, atunci, că Twitterul a luat-o razna, rugând-o pe Devon să nu se mai facă de râs în halul ăsta, dar și să-și ceară scuze celorlalte modele pentru comentariile deplasate.

Prin urmare, modelul australian a făcut asta - și-a cerut scuze în mod public, afirmând că „acesta conversație a fost editată și dacă vreo colegă de-a mea ar deschide un subiect atât de serios, nu aș face niciodată o astfel de glumă. Știu că lupta pentru diversitate și incluziune în domeniul ăsta, și nu numai, e una care trebuie luată în serios”.

Devon a fost apărată și de colega sa, Olivia Culpo, care a spus că „de multe ori, informațiile pot fi scoase din context”, dar și că „Dev are o inimă incredibil de generoasă”, sugerând astfel că, într-adevăr, n-ar spune niciodată ceva atât de jignitor.

Pe de altă parte, există și reacția lui Ping Hue, care afirmă, dezamăgită, „Oh my god, tiny violin” - expresie care denotă faptul că ea s-a săturat de victimizarea nefondată a modelului australian. Se pare că, deși editate, imaginile grăiesc adevărul, iar vorbele lui Devon chiar au rănit alte persoane.

Destul de trist că nu înțelegem termenul „diversitate” nici acum, când e pe fiecare copertă glossy și pe buzele fiecărui om de PR din lume. Oh, well, poate în 2019.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile