Cum să te machiezi corect, noi tendințe și ce e frumusețea în 2017

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
129
Tweet
Maria Ștefan

Maria Ștefan este makeup artist și beauty blogger. Are 23 de ani, dar nu te lăsa intimidat de vârsta tânără, deoarece Maria este o tipă foarte profi, care știe ce vrea și, mai ales, care deja și-a făcut un nume în acest domeniu.

Maria este un spirit liber, talentat, care pune multă pasiune în ceea ce face. Mi-am dorit să o iau la întrebări despre machiaj și frumusețe, dar și despre ce părere are despre tinerile din România, noile tendințe și sfaturi practice de care toate avem nevoie. Ce a ieșit, vezi mai jos:

Maria

Ai 23 de ani și ești makeup artist și beauty blogger - când te-ai hotărât că ăsta e drumul pe care vrei să mergi și de ce?

Cu siguranță nu m-am trezit într-o zi și m-am gândit "Gata, de mâine fac asta". Pasiunea pentru makeup o am de când eram în liceu, însă înainte să o descopăr am urmat cursuri de desen și școala de muzică, pian mai exact. Cred că it runs in the family, am luat de la fiecare câte putin (râde).

De blog mă ocup de la începutul anului 2017 și a pornit mai mult din dorința de a împărtăși cu alte persoane ceea ce știu, pentru că primeam adesea întrebări referitoare la makeup și skincare.

Ai o comunitate destul de mare, atât pe FB, cât și pe Insta - cum ajungi să-ți faci un nume în acest domeniu - care crezi că sunt elementele de care are nevoie un profesionist pentru a reuși?

În ambele domenii, fie că vorbim despre makeup sau blogging, este vorba de multă muncă și creativitate, așa cred că am reușit să am realizările din prezent.

Aș mai adăuga și perseverența și să fii mereu constant în ceea ce faci. Și, bineînțeles, să fii mereu sincer și să crezi în ceea ce spui, altfel riști să îți pierzi credibilitatea. Baby steps. La început e puțin mai dificil, însă în ce domeniu nu e?

Ce ți-ar plăcea ca oamenii să învețe din munca pe care o faci?

Având în vedere că mă adresez femeilor mai mult, aș vrea să învețe că un machiaj reușit te poate ajuta, dar atunci când tenul tău nu te mai ajută, devine mai dificilă situația. În Romania, văd foarte multe femei care neglijează aceasta parte de skincare și încearcă să camufleze totul cu machiaj.

Aș vrea să învețe câte puțin din ambele, cum să își aleagă produsele de îngrijire potrivite pentru ele dar și cum să se machieze corect pentru orice ocazie.

Maria

Cum definești conceptul de frumusețe?

Ideea de frumusețe e foarte subiectivă. Pentru unii poate fi minimalistă, pentru alții poate fi opulentă. Eu văd frumusețea în multe lucruri, dar dacă vorbim despre oameni, de cele mai multe ori, persoanele fericite îmi par cele mai frumoase.

Ce înseamnă, în viziunea ta, un machiaj corect?

Pentru mine, un machiaj corect pornește de la ce facem înainte de el. Spun asta de foarte multe ori și pe blog pentru că țin mult la îngrijirea tenului. În rest, nu fac eu regulile.

Machiajul trebuie să sublinieze trăsăturile, nu să te transforme în altă persoană. Un machiaj corect poate fi simplu, cât timp te simți bine în pielea ta și tu îl porți pe el, nu invers.

Care sunt regulile de la care n-ar fi bine să ne abatem atunci când vorbim de make-up?

Cred că demachierea împreună cu o rutină de îngrijire a tenului ar trebui să fie pe to-do list în fiecare zi. Și mai există o regulă și știu că nu e iubită de multe femei: fondul de ten și corectorul întotdeauna se fixeaza cu pudră.

Dacă nu, în 2 ore nu mai ai machiaj. A, și dacă vrei să pari mai bronzată nu îți lua fondul de ten mai închis cu două nuanțe, nu arată deloc ok. Însă cred că e foarte important să ne cunoaștem calitățile și să știm să ni le punem în valoare.

Care sunt lucrurile care-ți plac la româncele pe care le vezi pe stradă (sau în jur) și care sunt cele care ar mai trebui îmbunătățite, în contextul de makeup și beauty?

Îmi place când le vad că știu să se machieze natural și nu exagerează cu foarte multe produse pe timpul zilei. Un machiaj prea încărcat purtat ziua poate să arate foarte fals. În continuare, cred că se mai poate îmbunătăți câte ceva la capitolul skincare, încă aud fete care îmi spun că nu folosesc crema de zi sau nu se demachiază la timp.

Maria

Ce te bucură și care sunt satisfacțiile pe care le ai în jobul ăsta?

Ca makeup artist am ocazia să întâlnesc oameni noi în fiecare zi, deci nu mă plictisesc niciodată. Mă bucur că lucrez cu oameni talentați, iar rezultatele sunt apreciate de cei care mă urmăresc.

Ca make-up artist, dar și ca blogger, mă bucur că primesc feedback pozitiv și că oamenilor le sunt folositoare informațiile pe care le ofer și, bineînțeles, satisfacțiile vin și atunci când brandurile colaboratoare îmi apreciază munca.

Ce nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj a unei femei?

Dacă ar fi să aleg un singur produs atunci când ies din casă, n-aș putea să mă decid între rimel sau ruj :) Deci cred că ambele.

Maria Ștefan

Ce culori sunt potrivite pentru această iarnă și care sunt trendurile pe care ar fi bine să le avem în vedere?

În sezonul acesta de toamnă-iarnă trendurile sunt destul de diverse.

Dacă ne luam după propunerile de la Fashion Week, în prima extremă avem dark lips, smokey eyes și cat eyes, iar la polul opus încă se menține the "no makeup-makeup", sunt prezente culorile aprinse pe pleoape și genele supradimensionate.

Spune-mi câțiva pași pe care ar trebui să-i parcurgă o femeie pentru a avea un machiaj cool, de zi cu zi - dar unul de seara?

Așa cum deja cred că am zis de prea multe ori, începem cu demachierea și hidratarea tenului. Pentru zi nu ai nevoie de 100 de produse. Puțin fond de ten, corector, pudră și blush ar fi mai mult decât suficient pentru ten :)

Toate aplicate într-un strat subțire. Rimelul și rujul cred că sunt indispensabile, iar dacă simți că ai o zi bună și nu te grăbești, poți să încerci și un winged eyeliner. Opțional nu strică puțină definire pentru sprâncene.

Machiajul de seară are nevoie de puțin mai multă atenție, depinde și unde mergi. Dacă e o ieșire cu prietenii, poți accentua machiajul pe care l-am menționat mai sus, adăugând puțin bronzer și iluminator.

Dacă nu te pricepi așa tare la machiajul ochilor, poți să folosești o singură culoare pe care o estompezi bine în piele. Sau poți încerca un tus mai definit :) Dacă mergi la un eveniment mai special, atunci intervine make-up artistul.

Maria

Ce ți-ar plăcea să realizezi în această viața, profesional vorbind, și care crezi că este cea mai mare provocare în meseria pe care o ai?

La un moment dat, aș vrea să predau pentru că mi-ar face plăcere să pot să îi învăț și pe alții arta machiajului, fie că vorbim despre machiaj convențional sau SFX.

Cea mai mai mare provocare cred ca o întâmpin cel mai des ca blogger, unde trebuie să fiu mereu creativă și pregătită cu ceva nou și bineînțeles, la curent cu toate noutățile.

În ambele cazuri, cred că sunt norocoasă că am șansa să fac ceea ce îmi place și nu ma simt ca într-o oală sub presiune.

Maria Ștefan

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile