De ce e trapul românesc un spectacol anost al penibilului

Cristian Dina

I like things
Share
1.5K
Tweet

Dacă nu ești trap, ești retrograd, conform new wave-ului din ipopul românesc, căruia îi place să fie gangsta, dar tot ce-i gangsta la ei e atitudinea try-hard din clipuri.

Dacă nu ești la curent, ar trebui să te super curentezi, fiindcă rapul românesc nu mai e doar o pagină pe net, a devenit mai multe pagini: de Facebook, Tube, Gram. Gata, ne-am umplut de pagini, să mor. Treaba e foarte ok, fiindcă n-ai cum să rămâi la casete și CD-uri toată viața. Și nici la Timișoreana și Alexandrion împărțite cu băieții în fața Mega Image-ului de la Unirii. Nu dă bine la CV.

Ce miracoool, ce minuneeeeh.

Gangstereala asta din trapul românesc e, bineînțeles, împrumutată din scena internațională de muzică trap. Adică acolo unde n-ai cum să dormi fără pistol sub pernă și fără lamă sub limbă. La noi, e mai rar cu împușcături, că încă n-am dat liber la gloanțe, doamne-ajută. Da, trapperașii noștri vorbesc despre droguri, arme, combinații cu glugă pe cap, cașcaval. Toate elementele astea care ni s-au părut atât de marphă încât am decis că n-avem cum să nu le includem și noi în muzică. Ce, suntem mai proști?

BAPE, babe, nu fi incultă.

Ah, reminder: toate astea sunt motive prezente în rap, românesc sau nu, de când lumea. Doar că trapperii le mută într-o zonă derizorie. O zonă care îți face prietenii să își pună poze cu filtre dubioase, în timp ce-și acoperă fața cu mâinile și poartă Yeezy. Gang-gang sau brigadă-brigadă.

POSEPOSEPOSEPOSEPOSEPOSEPOSE Foto: https://www.facebook.com/tziptzopx

Actele astea artistice cu care ne dăm atât de rotunzi sunt, de fapt, niște imitații de bazar. Și nici măcar nu-ți place rahatul turcesc. Mumble rap sau ce-ai vrut să spui, că nu se înțelege nimic, broski? Tot alfabetul ăsta de droguri învățat la fel cum a învățat Eminem tot dicționarul: mecanic. Ai atins copiii, dar i-ai atins mai greșit decât Cristian Pomohaci, iar acum e greu să mai fii luat în serios.

Uite, lumină din aia de videoclip.

Bagabonțeală (pseudo-) autentică de colțul blocului împinsă în trending-ul de pe YT, fiindcă ascultătorii au prea mulți kilobytes de internet, dar prea puține kilograme pe cântar. Iar fără multe kilograme – măcar de coaie –, n-ai cum să fii dealer-ul ăla bombă, dar măcar îți deschizi un canal de Youtube în care faci disstrack-uri. Q&A la 10.000 de subscriberi. Bagabonțeală înțeleaptă.

Brigada, liniște! Foto: https://www.facebook.com/SellyOficial/

A, și dacă nu merge nici cu diss-uri (dar n-are cum să nu meargă), îți pui un efect de reverb blanao pe voce și rupi microfonul la fel cum i-ai fi rupt mâna taximetristului care ți-a cerut 50 lei de revelion pentru un drum de 2 kilometri. Hol’up, că nu încurajez violența. Asta m-a învățat trapul. Peștii ăștia mari, tati. Adu-mi plasa aia cu găuri mari.

"Hashtag" Foto: https://www.facebook.com/satrabenz/

Una-două, ești absorbit de sound și nu-ți dai seama când îți scapă un „cioară” la interviul de angajare de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Și venisei și aranjat cum trebuie, îmbrăcat Giorgio Armani, cu dreaduri și ochelari Acne Mustang fufu. Aia e, data viitoare știi cum trebuie să-i iei pe oamenii ăștia rigizi din administrația publică. Dar gang-ul tău înțelege că tre’ să faci milionul și primul milion e cel mai greu de făcut. Oricine știe asta, pff.

Hainele mele > Hainele tele Foto: pinterest

Nu uita că hainele îl fac pe trapperul român. Ai nevoie de mult Supreme (de preferat, box logo, ca să fie flexul ăla fatal), niște Yeezy și Off-White, dar e important să contrabalansezi cu câteva piese low key, ca să știe internetul că nu ești prost. Kappa, Champion, FILA și ai balansul perfect de branduri. Faza e că după asta începi să arăți ca băieții ăia cărora le vând oamenii gramul cu 90 de lei. Dar e ok, că banii nu mai sunt o problemă.

Haide, ia zi cum e cu trapul ăsta românesc pentru tine? Ești fan, ești diafan?

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

trap romania bucuresti muzica experimentala haine Supreme BAPE Yeezy trend hip hop
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și