De ce tematica Met Gala 2019 va fi cea mai extravagantă de până acum

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
18
Tweet
Rihanna

Când vine vorba de event-uri de fashion memorabile, Met Gala este, în mod cert, unul dintre cele mai importante la nivel mondial.

Ediția din 2019 se anunță a fi cea mai extravagantă dintre toate, iar celebritățile care vor păși pe covorul roșu vor avea grijă să se pregătească din timp pentru event.

Evenimentul este organizat de Metropolitan Museum of Art Costume Institute și se va concentra pe o expoziție artistică, urmată de o petrecere opulentă și extrem de mediatizată.

În fiecare an, party-ul își schimbă tematica, iar invitații trebuie să aibă grijă să se prezinte corespunzător și cât mai aranjați cu putință.

În 2018, dress code-ul a fost inspirat de expoziția Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, unde accentul a fost pus pe simbioza dintre modă și arta religioasă.

Met Gala

An de an, participanții se transformă în exponate-vii ale galei și se mândresc cu ținutele lor spectaculoase și atent lucrate de designeri renumiți.

Cu toate astea, scopul Met Gala este unul caritabil, iar banii care se fac în urma lui sunt investiți în muzeu. Spre exemplu, doar anul trecut s-au strâns peste 13.5 milioane de dolari. Oh!

Met Gala 2019

Ediția anului următor și-a ales atât tema pentru expoziție, cât și pentru petrecere, iar aceasta poartă numele de "Camp: Notes on Fashion".

Inspirația vine de la un eseu pe care Susan Sontag l-a publicat în 1964 - "Notes on Camp", unde "camp" se referă la moda exagerată.

În cele notate de ea, Susan scrie despre un stil ostentativ și exagerat, adesea dus la extrem, care stârnește amuzament și ironie, dar care nu duce lipsa unui aer sofisticat.

Blake Lively

"We are going through an extreme camp moment, and it felt very relevant to the cultural conversation to look at what is often dismissed as empty frivolity but can be actually a very sophisticated and powerful political tool, especially for marginalised cultures.

Whether it’s pop camp, queer camp, high camp or political camp – Trump is a very camp figure – I think it’s very timely", spune Andrew Bolton, curator la Institutul de Costume, celor de la New York Times.

Expoziția va expune 175 de piese, atât adresate femeilor, cât și bărbaților, iar apoi le va împărți în două secțiuni.

Prima va pune accentul pe originile "camp-ului", iar a doua pe modul în care designerii contemporani s-au folosit de aceste ironii și exagerări în colecțiile lor. Vor fi prezente creații semnate de:

  • Demna Gvasalia
  • John Galliano
  • Jean Paul Gaultier
  • Thierry Mugler
  • Franco Moschino
  • Vivienne Westwood
  • Gianni și Donatella Versace

Gazdele event-ului vor fi Lady Gaga și Harry Styles, dar și Serena Williams și Alessandra Michele, directorul creativ Gucci, brand-ul care sponsorizează evenimentul. Nu va lipsi nici redactorul-șef Vogue SUA, Anna Wintour, cea care prezidează gala încă din 1995.

Madonna

Ea trimite invitații celor aleși, dar asta nu înseamnă că sunt scutiți de cumpărarea biletelor; și pentru că tot vorbim de asta, află că prețul acestora se ridică la peste 30.000 de dolari/de persoană. Nu degeaba, Met Gala trăiește de peste 70 de ani și este atât de exclusivist.

Covorul roșu de la eveniment se transformă într-un podium de modă, iar invitații trebuie să dea dovadă de originalitate, creativitate și inventivitate pentru a face parte din această poveste.

Abia aștept să văd ce vor purta la anul!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile