Hype-ul Yeezy se clatină, iar internetul spune că Pharell x adidas e „foc”

Bianca Bârsan

Street Style
Share
15
Tweet

Albumul „Ye” al lui Kanye e nasol. Gata, am spus-o. Iar ăsta nu e singurul semn de fragilitate pe care îl prezintă West. Mai contribuie știrea recentă legată de starea lui mentală și panta abruptă pe care se află linia Yeezy.

Ye nu e în cea mai bună formă din viața lui. Pe lângă faptul că e mai chubby decât oricând, muzica îi scârțâie, iar cei mai stupidly hyped sneakerși din lume, Yeezy, au cam rămas fără resell value. Da, ultimul punct nu e o tragedie pentru nimeni, poate doar pentru reselleri, care oricum și-au găsit între timp alte jucării (Cc Virgil Abloh).

Yeezy-Yeezy-Yeezy

adidas nu se plânge: se produc cantități mai mari, se vând mai multe perechi, se fac mai mulți bani. L-au cooptat pe Drake, îl au pe Pharell și încă vând Boost masiv, după ce oamenii au dat de gustul confortului, iar vestea a făcut rapid înconjurul planetei. Sau nu „înconjurul”, că poate crezi că Pământul este plat, caz în care, nu știu, poate ar trebui să seek help. Totul se va rezolva, promit!

Așa, așa, așa.

În tot timpul ăsta, designerul care a devenit din ce în ce mai prolific la adidas este Pharell. După ce a fost mult timp un underdog, lucrând pe siluete de Stan Smith și Superstar – care, by the way, ajungeau tot timpul în outlet-uri –, Pharell a ajuns să lanseze proprii sneakerși: Tennis Hu și versiunea cu Boost, NMD Hu. Da, „Hu” de la „Human” a ajuns să eclipseze „Ye” de la „Yeezy” cât ai spune „Happy”, adică piesa aia pe care nu ai putut să o scoți din cap mult timp.

Pharell și Kanye - ah, minunați!

Da, poate că pe plan muzical Pharell este hit or miss – iar pentru mine e mai mereu miss, deși e bărbat –, însă parteneriatul cu adidas l-a propulsat până în punctul în care anumite versiuni de NMD Hu au un resell value mai mare decât orice Yeezy.

Chanel Pharrell adidas NMD Hu Foto: Sneaker News

Dacă ne luăm după StockX, cea mai scumpă pereche de NMD Hu are un average sale price de 8.098 de dolari. E vorba despre colaborarea cu Chanel, în cadrul căreia au fost produse doar câteva sute de perechi. Hai să repetăm împreună prețul, ca să nu crezi că e o greșeală: 8.098 de dolari, adică opt mii nouă zeci și opt. Foh.

Pharell x adidas Human Race Homecoming Foto: Sneaker News

Pharell pregătește încă un release după care tânjesc deja cei mai mulți colecționari de sneakerși și reselleri: N.E.R.D x adidas Hu NMD „Homecoming”. După ce prima versiune în colaborare cu N.E.R.D a ajuns să fie vândută acum cu un preț mediu de 4.160 de dolari, sunt toate șansele ca și de data asta prețul să fie tot la nivelul unei vacanțe de trei luni în Bali. Dacă încă nu știi ce e N.E.R.D: e trupa de alternative hip-hop a lui Pharell, Chad Hugo și Shay Haley. Haide, sigur știai.

adidas Human Race „Homecoming” Foto: Sneaker News

Perechea se va lansa în cadrul festivalului de muzică Z104 Shaggfest, care are loc pe 16 iunie, și nu îi vei putea cumpăra decât de acolo, așa că mai ai timp să-ți iei un bilet de avion către Virginia. Dacă nu ajungi, măcar poți să-i vezi aici, în imagini. E vorba despre silueta clasică de NMD Hu, cu sistemul ăla futurist de lacing, talpă cu Boost și upper făcut din primeknit. Backronym-ul „N*E*R*D”, care vine de la No-one Ever Really Dies, e scris atât pe stângul, cât și pe dreptul, iar pe heel tabs apare logo-ul trupei, care a fost creat de street artist-ul Shepard Fairey, adică fondatorul brandului Obey.

I FEEL LIKE PABLO

Tu ce preferi, Yeezy sau Human Race? Aștept să ne spui în comentarii părerea ta despre cei doi designeri de la adidas.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Kanye West pharell williams pharell Yeezy NMD adidas OFF-WHITE sneaker resell
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde