Încă 5 release-uri fresh: ce sneakerși s-au lansat săptămâna asta

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
La MJC x Mizuno Wave Rider 1 Foto: patta.nl

Dacă săptămânile anterioare au fost aproape mereu dominate de un singur brand – și adevărul e că acel brand a fost mai tot timpul Nike –, de data asta lucrurile s-au mai diversificat, iar în selecție au intrat și alte logo-uri.

„Diversitate” e ceea ce își dorește toată lumea atunci când vine vorba de sneaker releases. Nu te-ai săturat și tu ca în fiecare săptămână Nike și adidas să-și facă de cap? Ce se întâmplă cu Asics, New Balance, Mizuno, Converse, Vans, Saucony, Karhu, Skechers, Reebok și celelalte câteva zeci de branduri? E timpul să facă și ele ceva, ce naiba!

Cu diversitatea asta, vine și opțiunea de a cheltui mai mulți bani, pentru că unde-s mai mulți, puterea crește, dar mai crește și suma de bani pe care o poți sparge ca să te încalți marfă. Chiar dacă nimeni nu știe că perechea ta de Diadora e de fapt colaborarea aia blanao de 300 de dolari, tu ești mulțumit că porți ce trebuie și că „e made in Italy, habarnistule”. Te las cu alegerile de săptămâna asta și aștept să ne spui care-i preferata ta din listă. Parra aia, tho.

adidas Sobakov

adidas Sobakov in Black/ White Gum Foto: hypebeast.com

Uite, deja e un brand care nu e Nike. Yasss. Sobakov e un nume care aproape că miroase a vodkă, pentru că e făcut cu ocazia Cupei Mondiale organizate în Moscova. Silueta este complet nouă – deși „complet” e un cuvânt mare, pentru că nu e nimic nemaivăzut la sneakerșii ăștia – și e inspirată de pantofii sport în care se joacă fotbal, bineînțeles. Upper-ul este din primeknit, dar sunt și inserții de piele pe limbă și heel cap. Costă 120 de euro și încă îi poți găsi cam peste tot.

La MJC x Mizuno Wave Rider 1

La MJC x Mizuno Wave Rider 1 Foto: patta.nl

Așa, da! Mizuno este încă destul de exotic pentru piața europeană, dar collab-ul ăsta cu La MJC e cu siguranță un head-turner. Colorway-ul este foarte flashy: roșu, verde și negru, în timp ce upper-ul este aruncat peste un midsole supradimensionat, splashed cu aceleași accente de culoare de mai devreme. RRP-ul este 160 de euro, dar perechile au cam zburat de pe rafturi, probabil datorită faptului că e vorba de o colaborare, așa că sneakerheadșii nu prea au putut să reziste.

Nike x Parra Air Max 1

Nike x Parra Air Max 1 Foto: hypebeast.com

Încă un collab și de data asta este vorba despre – wow, ce brand e ăsta oare? – Nike. The Swoosh a făcut valuri săptămâna asta cu pack-ul în colaborare cu cunoscutul artist din Amsterdam. Dacă nu știi cine sau ce e Parra, află că e un artist olandez care a devenit cunoscut pentru „curved post-pop imagery”, adică e implicat în proiecte artistice ce pun accentul pe vizual: picturi, tablouri, animații, sculptură. Îl recunoști ușor după preferințele lui pentru cromatica suprasaturată și vibrantă. Perechea de AM 1 a fost preferată de reselleri și de colecționari. Doamne-ajută că mai există și colecționari autentici în lumea asta, că pare că toată lumea vinde sneakerși. Dacă n-ai reușit să-i prinzi la release, o să plătești cam dublu sau triplu acum, adică 300-400 de dolari.

Nike x Parra Air Zoom Spiridon

Nike x Parra Air Zoom Spiridon Foto: StockX

A doua pereche din pack-ul în colaborare cu Parra a fost ceva mai puțin populară. Chiar și așa, prețurile de resale sunt la nivelul Parra Air Max 1. Hype-ul a fost datorat, în mare parte, de faptul că colaborările anterioare dintre Nike și Parra sunt absolute grails printre pasionați și ajung la prețuri de 1500-2000 de dolari, așa că toată lumea miza că de data asta se va întâmpla la fel. E prea devreme să spunem cum va fi, dar situația pare promițătoare. Pe pattern-ul de pe mudguard sunt reprezentate – în cazul ambelor perechi – mediul urban și mediul rural din peisajul american. Tu ai prins vreo pereche la retail?

Converse x JW Anderson „Toy”

Converse x JW Anderson „Toy” Foto: The Drop Date

Nu e prima dată când JW Anderson și Converse se întâlnesc, iar capsula asta e cu siguranță „diferită”. Data trecută a fost scrisul ăla all-over, care era destul de wack if you ask me, dar acum lucrurile au luat o cu totul altă direcție. Release-ul constă în patru perechi de Chuck Taylor All Star 70: două low-tops și două high-tops. Cromatica e ceea ce face drop-ul de acum să apară în listă: e ca și cum ai avea două popsicle-uri în picioare atunci când îi porți, dar asta îi face appealing, într-un fel ciudat. Perechile au fost create pentru inaugurarea unei galerii tip pop-up din Londra, iar totul are un vibe de vernisaj, mai mult decât orice altceva.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile