Kickin It 2018: evenimentul care îți mută pasiunea pentru sneakerși din online în realitate

Cristian Dina

I like things
Share
15
Tweet
Kickin it e despre comunitate, asta e clar Foto: Kickin It

Pasiunea pentru sneakerși nu e ceva nou pentru România. Pe cine mint? E nouă, normal. N-aveam bani și nici acces la prea mult occidentalism până acum 15-20 de ani. Și da, acum 15 ani era 2003. Feel old yet?

Deși e 2018, streetwear-ul e o noțiune care încă prinde rădăcini și sens în mințile românilor. Valorile vestice și cultura de peste ocean ne-au lovit în moalele capului și n-am înțeles mai nimic despre ele în primii ani de după revoluție. Încă eram niște sticleți închiși într-o colivie, deși ușa era deschisă, iar afară mirosea a boabe proaspete, și nu mă refer la MDMA.

What's popping? Foto: Kickin It

Necunoscutul ne-a pus întotdeauna probleme, încă de când în clasele I-IV am dat peste ecuații. Mama mă-sii de X și Y. Ai cui sunteți, mă? La fel și cu hainele, sneakerșii și, în general, tot ceea ce ține de ce pui pe tine. În schimb, avem și românii ăia care au profitat de oportunitățile oferite de capitalism: FNI, piață imobiliară, droguri, iar ei au pus pe ei (adică pe numele lor) case cu mulți metri pătrați și mașini cu climă. Big ballers, csf.

Haide. Foto: Kickin It

După ce ne-am mai iluminat puțin prin intermediul rudelor care ne trimiteau haine de firmă de pe Italia, Spania și America, am dat și de internet. Și culmea e că am dat de cel mai ieftin și cel mai bun internet din lume. Așa am ajuns acum să avem comunități formate din zeci de mii de oameni pe Facebook, Instagram și Snapchat, în care se discută despre midsole-uri, WTT, clout, wolverine suede, sole swapping, collabs, LPUs, legit checks. Practic, tot slang-ul ăsta care ne-ar face părinții să se simtă inconfortabil.

Stupi e the GOAT. Foto: Kickin It

Unul dintre grupurile astea de Facebook, care se întâmplă să fie și cea mai mare comunitate de genul, e Sneaker Market Romania. Grupul a pornit ca un inside thingie pentru o mână de oameni, printre care fondatorii a ceea ce avea mai târziu să devină Sneaker Industry (much love), plus friends and family.

Pacepa e-n dreapta. Foto: Kickin It

Pacepa e unul dintre membrii OG ai grupului. Pasionat de sneakerși încă de pe la începutul anilor ’90, a fost absorbit de clip-urile fresh de pe MTV, și mai ales de ce purtau băieții și fetele alea pe acolo. În orice caz, toți erau mai wavy decât părul Rihannei după o vacanță în Bali. Ăsta a fost trigger-ul lui, dar nu e un caz particular, fiindcă MTV a însemnat un obiect de cult pentru o întreagă generație. Acum e buried, tho. Step up your game, MTV, smh.

Pilu și Bogdan <3 Foto: Kickin It

Omul meu Pacepa locuiește în Cluj. Toată lumea știe că varza a la Cluj merge mână în mână cu creativitatea, deci ideea de a aduna pasionații de sneakers și haine marphă din țară a venit mâncând. Just kidding, a venit la bere. Și se întâmpla în timpul unui beerstorming cu alți doi membri ai SMR: Mircean și Morea. What’s popping, Gs? Toată treaba asta se-ntâmpla prin 2016, iar rezultatul a fost un fel de parteneriat cu evenimentul CooltUrban, care era deja la a III-a ediție.

Lume, lume, lume. Foto: Kickin It

În 2017, lucrurile au evoluat. Evenimentul a căpătat un nume: „Kickin It”, iar oamenii s-au adunat din mai multe orașe ale țării, demonstrând că o comunitate digitală se poate transfera lejer în offline. Kickin It pentru că e despre chilluială și despre kicks, adică sneakerși, încălțăminte sport, adidași, o talpă și niște fețe din diverse materiale de care ne-am atașat iresponsabil. La fel ca într-o îndrăgosteală efervescentă de liceu, nivelurile de serotonină și dopamină sunt through the roof atunci când desfaci o cutie de fresh joints.

Sneakerși pentru toată lumeaaaaaaa. Foto: Kickin It

Anul ăsta, Kickin It se întâmplă din nou. La fel ca anul trecut, hosting-ul e asigurat de Cotton Club Cluj, iar evenimentul de pe Facebook a adunat deja peste 1000 de oameni interesați să participe. Totul se întâmplă pe 19-20 mai. Rețeta e simplă: weekend, tinereală (Cc Pcp), sneakerși, haine, OG și modern, bere, muzică, lifestyle mișto și nu țuică, ci pălincă. Nu, nu e despre cine are cea mai rară sau cea mai scumpă pereche de adidași, deci e irelevant ce porți, atâta timp cât ești pe good vibez și ești interesat de subiect. Prin urmare, don’t be shy și hai să vorbești cu oamenii. O să vezi că-s mult mai nicey decât crezi.

Viața cu Louie, sezonul VII. Foto: Kickin It

P.S. Băi, și vezi că a scos Pacepa o emisiune lit despre sneakerși (și nu numai), împreună cu Silviu. Doar ce a ieșit prima ediție, dar urmează să scoată bomba ca Specii, deci nu dormi. Dacă nu-ți place la Kickin It, primești un postcard cu frigiderul lui Pcp pe care să-l lipești pe frigiderul tău. Dar the joke’s on you, că nu-l primește nimeni.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile