Off-White și Levi’s x Nike: 5 perechi de sneakerși pe care sigur le vrei în colecție

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Nike React Element in „Sail” Foto: Sneaker News

Release-urile devin din ce în ce mai foc, săptămână de la săptămână. Dacă ultima dată spuneam că sunt cinci dintre cele mai așteptate perechi ale anului, Virgil Abloh și băieții de la Levi’s au ținut neapărat să contrazică tot ce credeam despre anul ăsta în materie de sneakerși.

Air Jordan a fost pe val la modul tsunami începând cu finalul lui 2017, iar hype-ul pare că nu vrea să moară, pur și simplu. Este aproape frustrant de insistent, iar dacă ești sneaker lover în 2018 înseamnă că ai probleme financiare serioase, deci mai bine ai suna la un consilier financiar cât mai ai pentru ce să-l suni. Chiar dacă Yeezy a capitalizat pe segmentul de dad shoes prin siluetele 500 și Wave Runner, highlight-ul din ultima vreme a fost  Virgil, adică Off-White. Ok, poate niște Supreme here and there pentru a condimenta puțin lucrurile, dar Virgil a primit, basically, cam toată atenția.

Săptămâna asta a avut Nike scris pe ea: patru dintre cele mai marfă cinci release-uri au fost sub numele Nike sau Jordan Brand, în timp ce toate celelalte branduri de sneakerși au fost mai degrabă timide și au lăsat swoosh-ul să își facă de cap. Csf, e Nike.

adidas Yung 1

adidas Yung 1 Foto: The Drop Date

Destul despre brandul american, totuși, fiindcă pare că articolul e sponsorizat de ei și nu e, lol. Îți mai aduci aminte de adidas Falcon? E ok, nimeni nu prea își aduce aminte, fiindcă modelul n-a prea avut succes nici în anii ’90, atunci când brandul cu trei dungi a fost ahead of its time și a zis că 1990 înseamnă dad shoes. 30 de ani mai târziu, toată lumea îi poartă, iar Yung 1 e o iterație „modernă” a unei siluete deloc noi. Colorway-ul e și el din aceeași perioadă istorică despre care vorbeam mai devreme: portocaliul ăla vibrant și colorblocking-ul roșu-bleumarin de pe celălalt colorway strigă „rave”, „televiziune prin cablu” și „internet”.

Nike x Levi’s Air Jordan 4

Nike x Levi’s Air Jordan 4 Foto: Sneaker News

Levi’s și Nike nu colaborează pentru prima dată acum: s-a mai întâmplat în 2008 și încă o dată la începutul lui 2018, atunci când lansau ceva foarte similar cu release-ul de pe 30, luna asta. Upper-ul este făcut în întregime din – ghici ce – denim, sneakerșii vin în două versiuni de colorway: black denim și white denim, iar design-ul este păstrat extra-clasic, ca o pereche de blugi Levi’s, cu elemente precum gum outsole și branding din piele, cusut pe limbă. Nu uita de eticheta roșie și dreptunghiulară, pe care o poți recunoaște chiar dacă nu ai purtat niciodată blugi până acum, caz în care nu știu ce se întâmplă cu tine.

Nike x Off-White Air Jordan 1 „UNC”

Nike x Off-White Air Jordan 1 „UNC” Foto: Sneaker Files

Da, da da, iar apare Mr. Abloh pe listă, deși pe bune că nu vreau neapărat să-l adaug de fiecare dată. Mai oprește-te cu colaborările astea nebune, Virgil, efectiv. E vorba de (încă!) o pereche de Air Jordan 1 în colaborare cu Off-White. De data asta nu mai e un Europe-exclusive, dar asta nu-i face mai puțin hard to cop, fii sigur. Față de versiunile anterioare de OW AJ 1, nu s-au schimbat prea multe, în afară de colorway, care acum e un baby blue/ white. Față de general release-ul „UNC”, pe care lumea îl ignora cu desăvârșire până să apară leak-uri pe Facebook că Off-White a intrat pe fir, e la fel de deconstruit ca variantele anterioare, are zip tie tag-ul roșu, “ghilimelele” și marginile lăsate descoperite. 180 de euro e un steal price pentru perechea asta, dar aștept să ne spui în comentarii dacă ai prins-o la prețul de retail.

Nike React Element

Nike React Element in „Sail” Foto: Sneaker News

Cel mai Instagram-hyped release din ultima perioadă: Nike React Element 87 au fost văzuți pentru prima oară la runway-ul Undercover din cadrul Paris Fashion Week 2018. Toate vocile spuneau că va fi vorba despre o colaborare între brandul japonez și Nike. De altfel, sneakerșii din timpul show-ului chiar erau branded cu logo-ul Undercover, în stilul Off-White. Totuși, internetul a aflat în iunie că va exista o lansare, doar că nu va fi o colaborare, ci un general release. Asta nu a părut să scadă deloc hype-ul, pentru că perechile au zburat pur și simplu din online și au existat și raffle-uri – la care nu câștig niciodată. Upper-ul este semi-transparent, cu accente portocalii – din nou, ceva ce amintește de design-ul lui Virgil pe Jordan 1 –, iar midsole-ul are niște inserții ciudățele din silicon. Două colorways s-au lansat pe 21 iunie, la prețul de 160 de dolari: anthracite/ black-white și sail/ light bone/ white/ rush orange/ black.

Air Force 1-100 „White”

Air Force 1-100 „White” Foto: Nike.com

Nike continuă trend-ul – deloc nou, adidas face asta cu Superstar de mult timp deja – de a lansa perechi la care poți schimba swoosh-ul. Travis Scott a revitalizat conceptul în decembrie 2017, cu perechea de Air Force 1 Low în colaborare cu Nike. Modelul a fost sold out instant, iar prețurile sar acum de 300-400 de dolari. Acum, Nike scoate perechea asta de Air Force 1 low pe care a numit-o „removable swoosh patches” și este women’s exclusive. Yasss. Nu prea poți da greș cu o pereche de AF1 low triple white, plus că pentru doar 450 de lei ai patru opțiuni de swoosh-uri, în culori diferite, cu care poți face cel mai on point color matching într-un outfit.

Aștept să ne spui care e perechea ta preferată de săptămâna asta. Chiar dacă Nike React Element 87 sunt super fresh, mă simt nevoită să aleg Air Force 1-100 din motive de versatility și preț. N-ai cum să concurezi cu o pereche crisp de all-white trainers.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile