Rihanna acuză Victoria's Secret de body-shaming și lipsă de incluziune

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Victoria's Secret 2018

În timp ce linia de lenjerie intimă a Rihannei, Savage X Fenty, promovează toate tipurile de corp, brandul Victoria's Secret nu are niciun gând să trimită modele supraponderale sau trans- pe podium.

Show-ul Victorias Secret a venit și a trecut și anul ăsta. În ciuda faptului că cele 42 de minute de spectacol au fost o adevărată explozie de diamante, pene, chiloți sclipitori și aripi de înger, prezentarea de „modă” nu a reușit să iasă deloc din tiparele-i obișnuite. Carevasăzică, nici anul ăsta nu am văzut pe podium femei care să treacă pragul de 50 (?) de kilograme, care să nu fie înalte sau care să fie queer. Trăiască standardele învechite, nu?

Cum arată standardul de frumusețe în 2018, deși ar putea la fel de bine să fi fost o poză din 1918, că mindset-ul e același.

Ceea ce a înrăutățit dramatic situația, însă, nu a fost prezentarea în sine (căci prezentarea e e doar o proiecție în realitate a unor percepții de secol trecut), ci afirmațiile făcute de un Senior Executive al companiei, într-un interviu cu Vogue.

Ed Razek, Chief Marketing Officer al brandului care vinde fantezii croite din poliester, spandex și cristale swarovski, a declarat că VIctoria's Secret nu va trimite niciodată modele trans sau plus-size pe podium. Cel puțin, nu atât timp cât el e acolo.

„"We attempted to do a television special for plus-sizes [in 2000]. No one had any interest in it, still don't" a declarat Razek, adăugând că, deși s-au gândit să includă modele trans, ideea nu prins: „Shouldn’t you have transsexuals in the show? No. No, I don’t think we should. Well, why not? Because the show is a fantasy.”

Așadar, show-ul Victoria este despre o fantezie, așa cum spuneam mai sus, doar că fantezia asta e una care reprezintă doar o parte dintre femei, neacomodând nevoile femeilor supraponderale sau chiar cu o greutate moderată și un BMI average. La naiba, până și despre Sara Sampaio s-a zis că e „prea mare” pentru Victoria's Secret. Sara freaking Sampaio, care, by the way, e perfectă.

Sara Sampaio este considerată de mulți ca fiind „prea grasă” pentru Victoria's Secret

Și să faci asta în 2018, când linia de lenjerie a Rihannei iese în față cu modele gravide (de exemplu, Slick Woods) și plus-size, e pur și simplu cea mai proastă idee. Evident că nici de data asta, brandul nu a scăpat de furia internetului, atrăgând atenția unui model plus-size din Irlanda, Louise O'Reilly.

Modelul internațional a pus punctul pe i atunci când a comparat prezentările celor două label-uri, Savage X Fenty și VS, lăudând brandul Rihannei pentru inclusivitatea de care a dat dovadă și acuzând Victoria's Secret de body-shaming și misoginism, afirmând că „asta se întâmplă când ai la conducere un bărbat de 70 de ani, care trăiește în trecut”.

Tweet-ul lui Louise i-a atras atenția și Rihannei, care a reacționat printr-un like, fapt ce confirmă faptul că și Riri, la fel ca noi, crede într-un viitor în care fiecare femeie poate și merită să fie sexy, încrezătoare și reprezentată de brandurile pe care le cumpără. Nice shade, Riri!

Diversitate la show-ul Savage X Fenty FW 2018

Ulterior, CMO-ul Victoria's Secret și-a retras afirmațiile, despre care acum spune că au fost insensibile. El a continuat prin a spune că „desigur că am avut modele transgender la casting, dar... ca multe alte fete, nu au mers mai departe. Cu toate astea, nu a fost niciodată pusă problema genului.” Noi suntem reticenți în ceea ce privește scuzele lui Razek, întrucât e greu de crezut că nu a existat până acum măcar O FATĂ trans/queer/plus-size care să le fie pe plac.

Adevărul dureros e că sexul vinde, iar în ideea VS, sexul arată fix ca modele lor actuale: abdomen tonifiat, picioare lungi și subțiri, talie de viespe și păr lung și strălucitor. De-a dreptul o fantezie, căci sunt puține femeile pe care le cunosc și care întrunesc toate cerințele astea. Așa că, ce-i de făcut? Ah, da, ne mutăm cu scroll-ul pe site-ul Savage X Fenty.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile