S-a deduit și trend-ul ăsta cu dad sneakers și îți zic și de ce

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Fit pic, uhm Foto: The Idle Man

Parcă ai mai purta niște Triple S la o sindrofie, dar dacă zice lumea că sunt played out? Asta zic.

Moda asta, despre care tot vorbește lumea pe internet, nu e doar o adunătură de oameni care spun ce se poartă și ce nu. Asta e definiția rudimentară pe care o îmbrățișează, habar n-am, oamenii rudimentari. Dar tu nu ești rudimentar și, mai ales, nu îmbrățișezi orice îți iese în cale. „Moda” nu e ceva de sine stătător, ci e, aproape tot timpul, asociată cu stilul. Stilul, în opoziție cu moda, este o caracteristică internă, face parte din tine. Se poate cultiva, nu e ceva pur genetic și nu ar trebui să crezi în ipoteza care spune că un om nu se poate schimba, inclusiv de haine. Uită-te la niște poze cu tine de acum 5 ani și spune-mi că nu te-ai schimbat deloc de atunci.

Dada

Da, atât stilul, cât și moda evoluează. Schimbările astea se pot produce într-o oră, într-o zi, într-un an sau în 10 ani. Distribuția schimbărilor nu e uniformă pe axa timpului. Odată cu inflația asta de trend-uri noi și – de cele mai multe ori – controversate, life span-ul unui newcomer s-a scurtat până la câteva luni. Îți amintești când era marfă să porți cureaua aia galbenă de la Off-White? Exact. Yeezy 350, orice Jordan care nu e 1, adidas NMD, ripped denim, Supreme, șosete colorate, blugii ăia Gucci brodați? Mhm. Parcă a fost ieri, dar promit că a trecut mult timp de atunci.

Tough guy, lmao.

Totuși, există ceva care a avut un avânt hiperbolic – ca ceața, dacă tot suntem aici –, și deja știi că vorbesc despre dad sneakers, ugly crepes, chunky goodness, inflatable shoes sau cum vrei tu să le spui. După ce i-a prezentat Balenciaga la începutul lui 2017 în cadrul colecției Fall/Winter, oamenii s-au înghesuit să plătească 795 de dolari pentru a-i cumpăra. Nimic rău în asta.

La începutul lui 2018, la câteva luni după lansarea oficială în magazine, toți Instagrammerii și verișorii lor aveau deja cel puțin un colorway de Triple S prin casă. Singurul mod pentru a te păstra relevant în bula asta este să cumperi ceea ce publicul vrea să porți, altfel rămâi un outsider, iar outsiderii nu primesc nici likes, nici follows, deci gata și cu influencing-ul pe luna asta. Vrând-nevrând, cumperi și Balenciegele astea care nici nu-ți plac așa mult și nici nu merg cu blugii tăi skinny preferați. Îți mai rămân 6 lei cu care cumperi două beri și sărbătorești o aniversare.

TRIPLE SSSSSS Foto: https://www.youtube.com/channel/UCOABjGifixhcEVW4LOeI1Og

Să ne înțelegem: Blaencaiga ăștia sau cum se scrie nu sunt nici primii, nici ultimii care s-au gândit „Hai să facem niște chunky sneakers, așa, să atingem masele cu ei. Ce, suntem proști?”. Nu, nici pe departe. Nike Air Monarchs sau adidas x Raf Simons Ozweego erau aici cu mult înainte să explodeze bula de SSS. Cu toate astea, Ozweego erau cvasi-populari în cercuri închise de oameni, plus că oricum erau prea scumpi pentru ce știau românii prin 2007 despre, basically orice, dar mai ales streetwear.

Și mai nașpa e că acum dai vreo 3200 de lei pe o pereche de sneakerși produsă în China, pentru că producția din Italia s-a mutat spre est din motive de costuri. Avantajul e că îi poți folosi și ca armă de autoapărare, fiecare având aproape 1 kilogram, deci sunt destul de deadly. Dezavantajul e că nu poți să alergi cu ei nici măcar dacă pierzi autobuzul, așa că singura soluție ar fi să îi dai jos și să fugi cu ei în mâini, după care îi încalți la loc, odată ajuns în 226.

Ăștia arată ok Foto: love Maegan

Proporțiile vor rămâne întotdeauna o variabilă esențială când vine vorba de un outfit. Normal că poți construi un fit marfă cu o pereche de chunky shoes, nu neapărat sneakerși, în funcție de celelalte piese pe care le porți, înălțime, trăsături, vârstă. În același timp, poate fi un dezastru, iar varianta asta e mult mai ușor de obținut și asta din cauză că e greu să compensezi o piesă exacerbată și să o faci să arate și bine. E o linie și mai subțire între bulkiness și a fi un bland poser.

We get it, you follow trends, dar încearcă să faci și ceva din capul tău, pentru că sunt destule conturi care postează cropped pants, Gucci Rhyton și tricou alb tucked in sau black skinny pants, pink tee și Nike M2K Tekno. Chiar nu e nevoie de mai mult. E nevoie doar să-ți deschizi ochii și să vezi mai departe de secțiunea „Most wanted” de pe Sivas. E mult mai mult de văzut și e păcat, smr.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile