Tot ce trebuie să știi despre show-ul Rick Owens SS18 menswear de la Paris

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Rick Owens SS18

Dacă ar fi să rezumăm totul, am spune că prezentarea s-a învârtit în jurul ideii de freaks & geeks. And boy, was it wonderfully freaky.

Show-ul Rick Owens s-a ținut la Palais de Tokyo, clădirea preferată a designerului din capitala modei, modelele fiind nevoite să „escaladeze”, într-un fel, structurile create special pentru asta.

Podiumul propriu-zis înconjura curtea exterioară a palatului, cuprinzând schele și structuri metalice la înălțime și culminând cu o pasarelă deasupra bazinului cu apă, pe care modelele își terminau traseul: „Clothes are aspirational and putting them on the highest level, it makes them more heroic.” a spus Owens despre set-up-ul neobișnuit.

Hainele în sine au capturat fără îndoială esența și estetica dark a brandului, cu un twist utilitar dat de elementele kaki și de piese precum curelele tip borsetă și ghetele masive, chunky. Un alt punct focal l-au reprezentat și ținutele deconstruite, jachetele croite impecabil, dar fără mâneci sau cu siluetă atipică, pantalonii cu talie înaltă, patch-work-ul din diferite texturi și topurile cu găuri, fără mâneci, suprapuse. Altfel spus, un show unde natura umană întâlnește civilizație, ambele în perfectă armonie una cu cealaltă. O utopie. De altfel, colecția poartă numele de „Dirt” și vine în contra-balans cu sezonul trecut, „Glitter”, pentru a sublinia și a concretiza într-un număr de piese răspunsul la „condiția umană haotică” în care ne aflăm, afirmă Owens. O condiție haotică extrem de prețioasă, prin însăși duritatea ei, aș spune eu.

Vezi întreaga prezentare în continuare, cu tot cu soundtrack-ul de vis, „I need a freak”, și look-urile noastre preferate, mai jos.

Rick Owens SS18
Rick Owens SS18
Rick Owens SS18
Rick Owens SS18
Rick Owens SS18
Rick Owens SS18
Rick Owens SS18
Rick Owens SS18

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile