O prezentare de modă cu totul altfel –Arabia Saudită înlocuiește modelele cu drone

Share
Tweet
drona Foto: Unsplash

Arabia Saudită a surprins din nou întreaga planetă.

O prezentare de modă neobișnuită a fost organizată în orașul Jeddah, la acest show modelele feminine fiind înlocuite cu drone.

Evenimentul care trebuia să fie revoluționar, s-a dovedit a fi un eșec. Organizatorii au vrut să arate o altă abordare a modului de prezentare a modei pentru femei, dar încercarea lor nu a fost primită cu entuziasm.

Dimpotrivă, oamenii au sărit cu replici destul de dure, considerând că prin acest mod au arătat restricțiile severe la care sunt supuse femeile din Arabia Saudită în fiecare zi.

Înregistrări video care au suprins drone purtând rochii agăţate pe umeraşe în prezentarea care a avut loc la hotelul Hilton din oraş au fost publicate pe conturile de Twitter ale mai multor utilizatori.

Bărbații designeri nu au avut voie nici măcar în culise și au existat reguli stricte cu privire la persoanele care au fost invitate la eveniment.

Alia Khan, preşedinta Consiliului Islamic de Modă şi Design din Emiratele Arabe Unite, a declarat pentru CNN că ideea a fost bună, dar a fost folosită abuziv.

"Este minunat să fii creativ. Ei au încercat să vină cu ceva nou și pur, moda oferă spațiu pentru creativitate. Totuși, nu cred că este un lucru pe care aș vrea să-l susțin". Când vezi haine care zboară în aer, se pierde frumusețea. Nu sunt la fel de atractive ca o femeie".

După decenii de politici drastice asupra artelor și divertismentului, în luna martie, Arabia Saudită a găzduit Săptămâna Modei Arabe pentru prima dată în istorie.

În ultimii ani, Arabia Saudită a încercat să facă viața femeilor mai ușoară. De exemplu, a început să elibereze permise de conducere femeilor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile