Cât de importantă este apa în detoxifierea organismul?

Share
Tweet

Într-un mediu încărcat de toxine, plin de alimente nesănătoase și procesate, detoxifierea organismului ar trebui să devină o obisnuință în viața noastră.

De exemplu, știai că în corpul nostru, în timpului unui an, se acumulează patru kilograme de toxine din alimentele și din plantele tratate cu lichide?

Iar apoi te mai întrebi de ce ești obosit, ai imunitatea scăzuă, te lupți cu dureri de cap sau nu te poți concentra suficient. Toate aceste toxine fac ca organismul să funcționeze mai greu. De aceea, specialiștii ne recomandă să îi oferim o mână de ajutor.

sport Foto: Noizz.ro

Conf. Univ. Dr. Lygia Alexandrescu a stat de vorbă cu noi pentru a ne explica de ce este important să facem o detoxifiere a organismului cu apă.

"Printr-un consum corect de apă, întreținem și favorizăm o digestie corectă. O digestie corectă se face numai dacă avem apă suficientă, iar colonul este fericit atunci când este foarte bine hidratat. Deșeurile se duc spre eliminare cu ajutorul apei. Și, din punct de vedere estetic, celulilta apare de obicei când organismul nu este bine hidratat. Acneea, de asemenea, apare de obicei când organismul nu e bine hidratat.", spune Lygia.

apa Foto: Noizz.ro

Dar ce tip de apă trebuie să folosim?

"Depinde. Dacă vorbim despre copii, hidratarea copilului se face cu o apă cu reziduu sec mic, undeva sub 100-120 mg/l. Dacă vorbim despre copil mai mare, putem vorbi despre apă cu indice de mineralizare mediu, cu reziduu sec mediu, 200-250 mg/l. Dacă facem sport, categoric trebuie aleasă o apă carbogazoasă minerală, naturală, de bună calitate care să conțină până la 1500 mg/l și să terminăm cu aceste mituri: <<Nu beau apă minerală, că mă îngraș>>. Nu avem niciun fel de calorii, nu avem niciun aport nutritiv negativ”.

În ce situații se recomandă să consumăm mai multă apă?

"În primul rând, temperatura mediului în care trăim și ne desfășurăm activitatea impune aportul de apă. Umiditatea, de asemenea, crescută impune un aport de apă mai mare. Sunt anumite boli care au debut prin consum mai mare de apă și aici ne referim la diabet, în primul rând, la fibroza chistică. Dacă simțim nevoia să bem mai multă apă în mod constant și se schimbă comportamentul nostru din punct de vedere al hidratării, trebuie vorbit imediat cu medicul curant".

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile