Mașina în București, animal sacru, ca vaca-n India

Share
28
Tweet

În fiecare zi merg prin București, pe jos, cu bicicleta sau cu un ridesharing în funcție de cât de tare mă grăbesc sau cât de obosit sau leneș sunt în acel moment.

Traficul este de mult cel puțin groaznic și nu dă semne că se va îmbunătăți. Anul trecut, aflam că Bucureștiul este în topul celor mai aglomerate capitale din Europa și pe locul 3 la nivel global, în orele de vârf. Studiul a fost realizat după ce TomTom a contorizat traficul în 2016, în 390 de oraşe din 48 de ţări din jurul lumii.

Una dintre marile probleme ale acestui haos este lipsa de educație, fie ea vizuală. Oamenii nu își dau seama de căcatul în care se află orașul în care trăiesc pentru că nu știu că se poate trăi mai bine, iar pentru ei acest simbol al creșterii în ierarhia statutului social, mașina, e un animal sacru; ca vaca-n India.

Cei șapte ani de acasă sunt din ce în ce mai rari sau inexistenți și suntem cu un pas într-o prăpastie a prostiei, inculturii și sărăciei spirituale.

Foamea de banii din anii '90, background-ul comunist Ceaușist în combinație cu capitalismul extrem practicat în România au facut din românul de rând un animal sălbatic care se hrănește din când în când din tomberoanele blocurilor de la marginea orașului.

Efectele acestui fenomen încep să își facă prezența doar de câțiva ani. Aș putea spune că haosul din trafic e doar un pretext al crizei existențiale a României.

Printre mașini

Pieton sau biciclist = cetățean s.h.

O mașină în oraș consumă 7-10l/100 de km.

102 calorii pe oră consumă un şofer aflat la volanul unui automobil mic sau mijlociu.

563 calorii pe oră consumă un individ de 70 kg care pedalează constant cu 23 km/h.

O plimbare care acoperă trei kilometri și jumătate intr-o oră te ajută să arzi cam 300 de calorii.

Bicicleta este un mod de deplasare pentru oamenii cărora le place adrenalina. Drumurile speciale pentru bicicletă, ca mod alternativ de circulație între orașe, este cam S.F. pentru România.

În București, pistele de biciclete au fost desființate pe motiv că sunt ilegale, iar în locul lor s-a făcut prima pistă legală din Piața Victoriei ca să dea bine la turiști și la cei care se dau cu bicicleta ca distracție în weekendu-ri, în nici un caz să aducă vreun beneficiu traficului.

În prezent, la fiecare 100 de gospodării din ţara noastră există peste 32 de biciclete, ceea ce înseamnă că 3 din 10 români deţin o bicicletă, un adevăr grav pentru o țară care are jumătate din populație în zona rurală.

Mersul pe jos în București pare a fi doar modul de deplasare al celor fară nevoi de statut social, al celor din casta inferioară. Dacă ești pieton, nu ai cum să mergi normal, ci mereu trebuie să eviți mașini parcate pe trotuar sau pe trecerea de pietoni.

Ai doar câțiva centimetri prin care trebuie să te strecori, iar dacă ești cu copilul în cărucior, trebuie să fii pregătit de "Stealth mode".

Cărucior

Faptul că bicicliștii și pietonii nu poluează orașul și planeta în care trăiesc pare a fi un moft sau un lucru rău. Nu le este respectată existența și foarte mulți șoferi îi sabotează intenționat pe bicicliști prin claxoane puternice la distanțe foarte mici sau manevre derutante, când de multe ori se prefac că intră cu mașina în bicicletă.

Locul meu e aici Foto: Razvan Mihalachi / Razvan Mihalachi

Povești din trafic

Am întrebat o autoritățile de la Poliția Locală a Municipiului București de ce nu amendează mașinile parcate neregulamentar de lângă ei și mi-au zis că nu e treaba lor.

Am pus această întrebare pentru că fusesem la limita intrării într-un carucior cu un nou născut în el, într-o curbă. Eu mergeam cu bicicleta, iar mama a decis să folosească carosabilul, deoarece pe trotuar nu avea loc de mașini parcate. Acest incident s-a petrecut în luna aprilie 2018, în fața cimitirului Calvin din Giulești.

Dacă ești pieton, atunci trebuie să respecți stăpânul traficului, șoferul, pentru că are un alt statut față de tine, muritorul de rând.

Un caz incredibil mi s-a întamplat în ziua protestelor PSD, pe B-dul Ion Mihalache 84 - un taxi a trecut milimetric pe lângă mine, pe trecerea de pietoni.

Șoferul s-a oprit să îmi facă observație, m-am enervat, ne-am contrazis, ne-am certat, a plecat, am chemat poliția, s-a întors. Am povestit amândoi cum s-a întâmplat treba:

Poliția: Dumneavoastră aveți carnet?

Eu: Nu, dar am citit legislația și știu exact că în cazuri de genul acesta taximetristul trebuia să oprească și neoprind era să dea peste mine.

Poliția: Știți că în București, la ce nebunie este în trafic, nu prea se respectă legea, și la ora asta, acum cu protestele. Aveți ceva, ați fost agresat?

Eu: Nu!

Poliția: Dacă nu ați fost agresat atunci faceți o plângere la poliția rutieră!

Eu: Adică nu vă autosesizați?

Poliția: Avem foarte multă treabă, noi nu suntem în măsură să facem constatare, trebuia și dvs. să vă asigurați.

După ce ne iau datele, în caz că voi face plângere, politistul dă mâna cu mine (înainte s-a asigurat de 2 ori că nu am sunat la 112; dacă sunam se înregistra apelul).

În spatele meu, taximetristul, în semn de "chiar dacă ai sunat la poliție eu nu sunt băiat rău", mă bate ușor pe umăr și îmi zice: "data viitoare când traversezi să fii mai atent".

Am sunat la secția 4 să aflu numărul taxiului (taxiul este transport public, la fel că un autobuz sau tramvai), mi s-a zis că nu poate lua legătura cu colegii pentru că sunt pe teren și că sunt date confidențiale pe care autoritățile nu le pot da. Mai bine mă asigur mai bine data viitoare.

Mulți oameni, povestindu-le, au empatizat cu taximetristul sau îmi ziceau să fiu pe viitor mai atent. M-am simțit ca un muncitor pe plantație, sfătuit să nu supere stăpânul.

Pentru că nu se schimbă nimic

Anul trecut, am scris un articol în care am documentat foto cum se parchează în centrul Bucureștiului, respectiv între Piața Lahovari și zona Sf. Gheorghe. Am vrut să demonstrez, din mai multe puncte de vedere, combinația nefastă dintre mentalitatea românului, scuza istorică din punct de vedere al consumerismului, prostia și populismul politicienilor.

Suntem într-o perioadă de creștere economică, în care consumul nu se mai oprește, ceea ce nu este rău, pe termen scurt. Doar așa putem să menținem procentele pozitive ale economiei, în lipsă de export și producție proprie.

Lipsa de infrastuctură și valul ascendent de mașini înmatriculate în București au produs un haos din care este foarte greu să ieșim. Până acum nu a existat nicio reformă în acest sens, doar declarații penibile sau promisiuni degeaba.

Anul trecut:

"Primaria Capitalei are în 2017 un buget de 1,1 miliarde de euro. 90 milioane euro vrem să îi alocăm pentru proiecte de infrastructură și parcări, două milioane euro pentru piste de biciclete. Vor mai fi alocați 11 milioane euro pentru amenajarea a 3100 locuri de parcare în parcări subterane și park & ride: Piața Constituției - 1000 locuri și Sala Palatului - peste 1000 locuri".

Aș vrea să văd materializarea acestor promisiuni.

Ce spune Legea 155/2010

amendă

Conform Legii 155/2010, poliţiştii locali au dreptul de a constata contravenţii pentru încălcarea următoarelor norme rutiere:

4 Milioane
  • oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;
  • depăşirea masei maxime admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum;
  • cele referitoare la pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală;
  • cele referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap;
  • cele cu privire la vehiculele fără stăpân sau abandonate.

Câte mașini sunt în București?

DRPCIV (Statistica Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) arată că, în București, în octombrie 2017, erau 1,253 milioane de autovehicule înregistrate, dintre care peste un milion sunt autoturisme.

Vechimea autovehiculelor era de 6-10 ani (346.594 unități), urmate de cele mai vechi de 11-15 ani (301.648 unități) și de cele cu peste 20 de ani uzură (195.666 unități).

În 2018, au fost înmatriculate peste 28.000 de mașini noi în România, cu 11% mai multe decât în aceeași perioadă din 2017 (22.276 unități), informează o statistică ACAROM – DRPCIV.

Ilegal de prost

Pentru un român, mașina este a doua lui casă, la fel cum pentru un elev de ciclu primar învățătoarea este a doua lui mamă.

Mașina este un bun indispensabil pentru român. O spune un studiu al Ipsos Research, care ocupă locul al doilea în topul global al celor mai inovatoare companii de research.

Studiul este din 2015, dar radiografiază foarte bine tipologia de consum a românului:

"1 din 4 bucureșteni conduce în prezent o mașină. Chiar dacă nu sunt neapărat șoferi, 40% dintre locuitorii Capitalei circulă cu mașina cel puțin săptămânal. Tot în intervalul unei săptămâni obișnuite, RATB-ul este utilizat de peste 70% din populația Capitalei, metroul de peste 50%, microbuzul de 20% dintre aceștia, iar taxiul de 10%", se arată în document.

4 din 10 români consideră mașina absolut indispensabilă/o necesitate, în timp ce 3 din 10 au definit-o drept o comoditate, un mijloc de transport oricând la îndemână. Aproximativ 1 din 10 români văd autovehiculul ca fiind un ajutor (12%) sau un element de confort (7%).

"Pentru 5% dintre români, mașina este însă cel mai important lucru din viața lor, acest lucru fiind valabil în special pentru tinerii șoferi cu vârste între 18 și 24 de ani, în rândul cărora proporția celor care nu pot trăi fără autoturismul lor crește la 11%. În ciuda traficului, bucureștenii sunt cei care apreciază cel mai mult rolul mașinii de a economisi timp (13%), prin comparație cu rezultatul total la nivel de țară (3%)".

Activism Foto: Razvan Mihalachi / Razvan Mihalachi

Activism civic și conștientizare

Nu este nimeni care te poate ajuta în această situație mai mult decât te poți ajuta tu pe tine. Din cauza ta, miticule ești aici!

Ai votat cu politicieni populiști care nu au adoptat soluții extreme din frică că nu o să îi mai votezi, accepți un peisaj dezolant într-un oraș care oricum a fost omorât vizual de comuniști, gândești pe termen scurt și asta se vede.

E timpul să te uiti la tine, la oamenii din jurul tău și să nu mai fii comod; dacă vezi oameni în jurul tău care sunt nesimțiți, trage-i de urechi. Degeaba fac autoritățile parcări, dacă preferi parcatul pe trecerea de pietoni.

Degeaba scumpește Firea parcările din centru, pentru că nu vor fi niciodată ca vinul. Acum e prea târziu pentru a reface infrastructura și orice alt mare blocaj ar da peste cap și mai rău Bucureștiul, asta dacă nu încerci să contribui și tu cu ceva!

Sursa: Razvan Mihalachi

Arată comentariile