This is America - noul clip semnat Childish Gambino prezintă problemele dure și adevărurile dureroase ale țării

Share
13
Tweet
This is America

Childish Gambino, pe numele său real Donald Glover, a lansat un clip la piesa This Is America și trebuie să vorbim despre el.

Într-o Americă dirijată de Trump, unde poți să-ți cumperi lapte la fel de rapid cum poți să-ți cumperi o sticlă de lapte și unde persoanele de culoare încă sunt discriminate, împușcate, maltratate, este nevoie de oameni care să tragă semnale de alarmă la foc constant.

Glover este unul dintre acești oameni - un tip extrem de talentat care a ales să prezinte în mai puțin de 4 minute o realitate dură și problematică a unei țări care s-a fondat pe libertate și democrație.

This is America

Sub regia lui Hiro Murai, clipul se desfășoară într-un depozit, unde putem să-l vedem pe Glover dansând la bustul gol, alternând momentele de amuzament, cu cele absolut dramatice și violente.

Versurile piesei merg în aceeași alternanță tragi comică: (I know you wanna party/ Party just for me/ Girl, you got me dancin’/ Dancin’ free) - (This is America/ Police be trippin’ now/ Yeah, this is America/ Guns in my area).

Imaginile ni-l arată pe Glover dansând vesel până în clipa în care scoate un pistol și împușcă în cap un ostatic aflat pe un scaun, cu fața acoperită. This is America.

Dansul este reluat și un cor de gospel apare în imagini cântând cu bucurie. Glover ia o mitralieră și-i împușcă pe toți. This is America.

This is America

Ne-am adus aminte și de Kendrick și a lui piesă King's Dead, apropo de manifestul liric și vizual a lui Glover.

Revenind la Childish Gambino și peripețiile din depozit - nu lipsesc din cadru nici copilașii de culoare îmbrăcați în uniforme școlare, în timp ce scandaluri și proteste se văd pe fundal.

Este de la sine înțeles că video-ul a fost un boom la nivel global, transformat în material viral peste noapte și care conține un mesaj foarte puternic în spate - chiar dacă Black culture și Black music sunt influente în America, asta nu înseamnă că persoanele de culoare nu sunt exploatate și omorâte în această țară.

This is America

Este fix genul de mesaj care nu poate fi ignorat și care depășește granițele culturii americane și atinge suflete la nivel mondial.

This is America este primul clip lansat de Childish Gambino după ce a primit un Grammy în 2016 pentru albumul Awaken, My Love!. Piesa face parte de pe noul său album din 2018, ultimul care va fi sub pseudonim.

Video-ul conține și vocile rapperilor Young Thug, 21 Savage, Offset, Quavo și Chance the Rapper, iar pe final o vei putea vedea pe SZA, pe capota unei mașini.

This is America

Toate această susținere vine și pentru a încuraja mesajul clipului și anume că deși trăim un prezent în care foarte mulți artiști de culoare sunt pe val la nivel global, Black lives sunt încă neglijate.

Gambino este considerat un geniu al generației sale, el fiind și creator serialului Atlanta (MUST SEE), locul unde s-a născut mișcarea de trap.

Îți las mai jos clipul, cât și câteva piese care sunt în asentimentul mesajului artistului:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile